Van trap lopen en koffie halen op kantoor ging mijn rugpijn niet over

Eens in de paar maanden had ik een zere nek en rugpijn

Dan zat ik weer bij de fysio met een stijve nek en pijnlijke schouders. Mijn onderrug deed ook pijn. Al ik lang gezeten had, voelde ik dat nog heel lang. En ik zat heel vaak te lang , in mijn drukke baan bij een multinational.

Dus alles zat vast. Ik dacht: even goed laten masseren en dan kan ik weer verder.

De fysio stelde vervelende vragen

Maar de fysio masseerde niet alleen. Hij vroeg aan mij: “doe je aan sport?” Yhmm... ja, ik ga 1x per week naar een yoga les...

“Je mag meer bewegen”. Dat wist ik ook wel… maar hé, wanneer dan?

“Ook op kantoor, hoor”.  Ja dág…Daar liep  ik al naar de printer of een kopje thee of koffie halen bij de automaat. En ik ging met de trap en niet met de lift. Was dat niet genoeg?

Hij vond duidelijk van niet.  “Je mag elke 30 minuten 2-3 minuten gaan bewegen. de timer zetten en gewoon doen.”

Die is gek, dacht ik. Hoezo gewoon doen? Er zijn andere dingen te doen op kantoor. Elk half uur? Dan zou ik elke keer uit mijn concentratie moeten stappen en kon daarna weer opnieuw beginnen met de klus waar ik mee bezig was. Ik vond dat ik al goed genoeg bezig  was met de trap lopen, koffie/thee/ water halen. Moest ik nog meer bewegen? Hoe dan? Er moet ook gewerkt worden.

En hij gaf me nog oefeningen mee ook

Aan het einde van mijn afspraak kreeg ik oefeningen mee naar huis. Ook dit nog? Ik had  helemaal geen zin in die stomme oefeningen, ik kwam langs om mijn rug los te krijgen, niet voor de gymles.

Hij had gezien hoe moe ik was

Diep van binnen wist ik, dat de beste man helemaal gelijk had. Ik was zo moe, dat ik geen zin had in die oefeningen. Ik zat liever op de bank met de telefoon in mijn hand of tv te kijken. Hoe kom je van die bank af? Ik wou gewoon tot rust komen en niets aan mij hoofd hebben. En natuurlijk werd ik niet fitter van dat harde doorwerken en ook niet van het bankhangen ’s avonds.

Nu weet ik dat dit de beste adviezen waren, die ik ooit heb gekregen.

Alleen wist ik niet hoe ik het bewegen op de dagelijkse basis in mijn leven kon integreren, onderdeel van mijn leven kon maken. Gewoon doen” werkte niet voor mij. Ik ben nooit een fanatieke sporter geweest. Sporten, waarbij je gaat zweten vond ik vies, een sportschool heb ik ook al geprobeerd. Jakkes. Op zo’n linoleumvloer, tussen zwetende mensen, met zo’n koude airco die in je nek blaast – het had bij mij dus ook geen resultaat.

Het is goed gekomen, uiteindelijk

Tegenwoordig doe ik bijna dagelijks elke ochtend aan yoga, ga regelmatig wandelen of fietsen. Rug- en nekpijn heb ik bijna nooit meer, de fysio heb ik al jaren niet gezien. En moe ben ik ook niet meer, integendeel: ik heb veel meer energie dan ik sinds mijn kinderjaren ooit gehad heb. Het lukt mij nu dus wel om van die bank af te komen.

En dat kun jij ook!

Wil je weten hoe ik dat gedaan heb? 

Klik op de button en download mijn mini e-book.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.