Het blijft Moederdag!

meer energie krijgen

Ik heb nooit gedacht dat moeder zijn heel leuk kan zijn, daar had ik nooit haast mee. Met de komst van onze dochter is het veranderd. Wel kwamen er een hele andere verantwoordelijkheden en een hele takenpakket erbij.  Ik wou het vooral goed doen!

Rust was vaak ver te zoeken in mijn leven

Er moest van alles gebeuren en ik durfde niet om hulp te vragen, omdat het als falen voelde. Dus leefde ik van weekend tot weekend, van ene vakantie tot volgende vakantie. Maar de weekenden en vakanties gaven me geen rust meer. Mijn werk was nogal ‘dynamisch’ en ik zocht naar oplossingen om het vol te houden en om te kunnen genieten. Want ik kon niet meer bijtanken, kreeg steeds meer klachten bij en kon bijna alleen maar slapen op mijn vrije dagen.

Ik herkende mijzelf niet meer

Ik zat volledig in doe-dit, doe-dat modus met geen mogelijkheid tot ontspanning. Als het boxje maar getikt was… er waren zo veel boxjes om te tikken… Ook op het werk: ik had geen tijd meer om te lunchen en ging ik pauzes overslaan om af te maken waar ik mee bezig was. Gesprekken met de collega’s gingen meestal over wanneer we weer op vakantie mochten.

Van wie moest ik dit allemaal?

Geen idee! Het stond nergens, toch dacht ik dat ik van alles moest doen, het liefst in mijn eentje… Het werk was altijd heel belangrijk voor mij geweest. Daarnaast voelde ik mij ook verantwoordelijk voor de andere rollen in mijn leven, vooral het mama zijn. Altijd er voor zorgen dat alles goed geregeld is. 

Ik hield mij sterk, maar ondertussen gleed ik steeds verder weg, ook thuis. Leuke momenten waren steeds zeldzamer, ik wou alles onder controle hebben. Wat ik mij niet realiseerde was, dat ik de controle over mijzelf kwijt was.

Nu is het anders

Nu is de rust voor mij, als werkende moeder, het belangrijkst. En ik laat het nu niet bepalen door het weekend of vakanties. Ik zorg er voor dat ik dagelijks een rustmomentje heb en ik weet inmiddels wat mij oplaadt, waar ik energie van krijg. Een van die dingen zijn leuke mama-momenten: knuffels met onze dochter, haar zien spelen, samen spelletjes doen, samen koken of gewoon samen even op de bank een filmpje kijken. Nu kan ik ervan genieten zonder schuldgevoelens dat er nog wat anders ligt te wachten. Het voelt zo fijn om een leuke mama te kunnen zijn. Op deze manier ervaar ik Moederdag elke dag, niet alleen op een zondag in mei.

Het mooiste cadeau, die je jezelf als mama kunt geven

Het is nu tijd voor jou!

  • Het is al een tijd geleden dat je echt iets helemaal voor jou alleen hebt gedaan.
  • Je bent met zo veel dingen bezig in je leven, dat je jezelf vergeet.
  • Natuurlijk denk je nu dat je niet veel aandacht nodig hebt, je werk, je gezin, je vrienden en familie zijn belangrijker

Hoe zou het voor je zijn als je regelmatig ruimte kunt maken voor ontspanning, waardoor je meer energie en meer rust in je hoofd hebt en tijd kunt maken om ook leuke dingen te doen? Om ook een leuke mama te kunnen zijn? 

Dat kan, echt!

En ik heb de code gekraakt. Ik geef je graag jouw persoonlijke tips in een Vitaliteitsessie.  Klik op de button onder. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.